Plazma torta (Barbie)


Ne morate biti profesionalni slastičar, a niti imati neko posebno iskustvo u slastičarstvu da biste napravili ovu prekrasnu tortu.

Plazma smjesa je pogodna za modeliranje, te od nje možete napraviti torte raznih oblika. Ukrasite je šlagom, čokoladnom glazurom ili šećernim dekoracijama za tortu.

Javite ako ste isprobali i šaljite slike svojih tortica.

Potrebno za plazma smjesu:

  • 250 g margarina
  • 600 g plazma keksa (mljevenog)
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 jaja
  • 200 g lješnjaka
  • 2 dl soka od naranče

Za izradu barbie torte:

  • 1 barbie lutka
  • vrhnje za šlag
  • prehrambene boje

Priprema:

  1. U većoj posudi izmiješajte samljevenu plazmu, lješnjake, omekšani maslac, razmučena jaja i šećer. Na kraju dodajte sok od naranče (gazirani ili negazirani po vašem izboru) prema potrebi da nastane smjesa koja je čvrsta i lako se oblikuje.
  2. Izmiješanu plazma smjesu oblikujte prema želji, te ukrasite šlagom ili čokoladnom glazurom.

Oblikovanje barbie torte

  1. Barbie lutku omotajte prozirnom folijom
  2. Od plazma smjese olikujte oblik haljine. Lutku zabodite u sredinu smjese, malo poravnajte i sve zajedno stavite u hladnjak na minimalno 2 sata da se smjesa stisne.
  3. Od vrhnja napravite čvrsti šlag.
  4. Tanak sloj šlaga nanesite na plazma smjesu, a ostatk šlaga podijeliti u djelove, obojite prehrambenim bojama i ukrasite haljinu po želji.
  5. Na kraju haljinu ukrasite perlicama, bombončićima, čokoladnim ružicama i raznim drugim ukrasima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.