Fileki na talijanski


Fileke ili volite ili ih ne volite. Vjerojatno je da nema sredine. Ja moram priznati da spadam u ovu drugu skupinu i za sad ih spremam samo za druge. Ako vi spadate u skupinu ljubitelja fileka, evo divnog recepta koji vas neće razočarati.

Recept je za kuhane fileke. Na tržištu možete kupiti fileke koji su djelomično obrađeni tj. treba ih još malo prokuhati. Ispod recepta sam ukratko napisala kako da to napravite.

Isprobajte recept i javite mi kako vam se svidio.

Potrebno:

  • 500 g kuhanih fileka
  • nekoliko žlica ulja
  • 100 g slanine
  • pasirana rajčica
  • povrće za juhu
  • luk
  • češanj češnjaka
  • brašno
  • parmezan
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Povrće za juhu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i sačuvajte vodu a povrće usitnite.
  2. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Kratko popržite luk i slaninu, pospite brašnom, dodajte protisnuti češnjak tek toliko da zamiriši. Prelijte pasiranom rajčicom i povrćem te sve dobro promiješajte.
  3. Zalijte vodom od povrća, dodajte fileke i začinite.
  4. Kad provri ostavite kuhati još nekoliko minuta.
  5. Poslužite posipano parmezanom.

Za kuhanje fileka:
lovorov list
povrće za juhu
papar u zrnu

Fileke stavite kuhati sa povrćem za juhu (neka bude dosta celera i ostalog korjenja), nekoliko zrna papra i lovorovim listom. Kuhajte ih toliko dugo dok fileki nisu potpuno mekani, a potom ih procijedite i dalje postupajte prema gore navedenom receptu.

Dobar tek!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.