Špageti bolonjez


Vjerujem da svi imate neku svoju verziju ovog poznatog jela. Ovo je moja verzija i nadam se da će se i vama dopasti.

Potrebno za 3 osobe:

  • 300 g špageta
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • svježi peršin
  • 4 žlice ulja
  • 200 g mljevenog mesa
  • sol
  • papar
  • bosiljak
  • 500 g svježe rajčice (ili pasirane)

Priprema

  1. Špagete skuhajte u dovoljno slane vode prema uputi na pakiranju.
  2. Rajčice zarežite na vrhu u obliku križića, te nekoliko minuta potpite u vrelu vodu i potom u hladnu. Ogulite rajčice, izvadite im koštice i narežite na kockice.
  3. Luk, češnjak, mrkvu i peršin sitno nasjeckajte. Pržite sve zajedno na vrućem ulju, potom dodajte mljeveno meso i pržite oko 5 minuta ili dok se meso razdvoji na mrvice.
  4. Dodajte rajčicu, začinite paprom, solju i bosiljkom te kuhajte oko 45 minuta uz povremeno miješanje (prema potrebi dodajte malo temeljca ili vode).
  5. Gotov umak servirajte preko špageta, te prema ukusu posipajte parmezanom.

Dobar tek!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.