Jaja s gljivama


Ovo divno jelo možete poslužiti kao doručak ili ručak. Moja preporuka je da ga poslužite sa nekom sezonskom salatom i svježe pečenim domaćim kruhom.

Recept u nastavku.

Potrebno:

  • 500 g gljiva (po izboru, može i više vrsta)
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 30 g slanine
  • 2 žličice peršina
  • 300 g brašna
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 6 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • sol
  • papar
  • ribani muškatni oraščić (po ukusu)
  • maslac ili ulje (za prženje)

Priprema:

  1. Slaninu narežite na kockice te ju pržite dok pusti malo masnoće, dodajte isjeckani luk te pržite dok postane staklast. Dodajte protisnuti češnjak i gljive izrezane na ploške pa pirjajte dok gljive postanu mekane. Dodajte začine.
  2. Brašno, zobene pahuljice, jaja, mlijeko, sol, papar i muškatni oraščić izmiješajte pjenjačom.
  3. Smejsu od jaja prelijte po pirjanim gljivama i pecite dok se jaja stisnu.
  4. Poslužite uz sezonsku salatu i svježe pečeni kruh.

Dobar tek!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.