Složenac od jaja i krumpira


Ovo jelo je ustvari neka moja verzija francuskog krumpira. Volim ovakve složence, pa u njih natrpam sve što imam u hladnjaku i trebam potrošiti. Kako sam to ovaj put iskombinirala pogledajte u nastavku.

Potrebno:

  • 500 g krumpira
  • 100 g slanine
  • 4 jaja
  • nekoliko šampinjona
  • sol
  • papar
  • češanj češnjaka
  • 100 g ribanog sira
  • 2 dl kiselog vrhnja

Priprema:

  1. Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite i narežite na ploške.
  2. Jaja isto skuhajte, oljuštite i narežite na ploške.
  3. Slaninu narežite na trakice, gljive narežite na ploškice.
  4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslažite polovicu krumpira. preko krumpira stavite jaja, gljive i slaninu. Po potrebi solite i paprite. Na kraju složite preostali krumpir.
  5. Vrhnje pomiješajte protisnutim češnjakom i rasporedite po krumpiru. Sve posipajte ribanim sirom.
  6. Pecite na 200°C dok sir porumeni.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.