Sirup od višanja


Prekrasni osvježavajući sirup od višnje koji možete napraviti sami kod kuće ako imate svježe višnje. Postupak je vrlo jednostavan, najduži dio je čekanje da višnje puste sok.

Sirup možete konzumirati odmah nakon što se ohladi, ali bolji je dok odstoji nekoliko dana.

Potrebno:

  • 2 kg višanja
  • 1600 g šećera

Priprema:

  1. Očistite višnje i izvadite im koštice (koštice ne morate vaditi ako ne želite).
  2. Višnje stavite u veliku zdjelu, posipate sa 600 g šećera i ostavite pokriveno 24 sata dok višnje puste sok.
  3. Nakon predviđenog vremena procijedite sok, izmiješajte ga s preostalom količinom šećera i stavite da se kuha. Nakon što zavri nastavite kuhati oko 5  minuta.
  4. Oberite pjenicu koja je nastala i sirup ulijevajte u zagrijane staklenke. Zatvorite i ostavite da se ohlade.
  5. Čuvajte ih na tamnom i hladnom mjestu.
  6. Od ove količine se dobije oko 2 litre sirupa.

4 comments

  1. Pravila sam često sirup od višnje, ali bez kuhanja. Samo višnje + šećer, i stoji na suncu dok višnje ne ispuste sav sok. Može trajati godinama a ne kuha se, da se ne izgube vitamini.

    • E sad čula sam i ja za tu verziju bez kuhanja, ali pošto smo željeli brzo piti sok, odlučila sam se za ovu verziju… za koju godinu dok naraste moja višnja moći ću isprobati i način bez kuhanja 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.