Prekrasni osvježavajući sirup od višnje koji možete napraviti sami kod kuće ako imate svježe višnje. Postupak je vrlo jednostavan, najduži dio je čekanje da višnje puste sok.
Sirup možete konzumirati odmah nakon što se ohladi, ali bolji je dok odstoji nekoliko dana.
Potrebno:
- 2 kg višanja
- 1600 g šećera
Priprema:
- Očistite višnje i izvadite im koštice (koštice ne morate vaditi ako ne želite).
- Višnje stavite u veliku zdjelu, posipate sa 600 g šećera i ostavite pokriveno 24 sata dok višnje puste sok.
- Nakon predviđenog vremena procijedite sok, izmiješajte ga s preostalom količinom šećera i stavite da se kuha. Nakon što zavri nastavite kuhati oko 5 minuta.
- Oberite pjenicu koja je nastala i sirup ulijevajte u zagrijane staklenke. Zatvorite i ostavite da se ohlade.
- Čuvajte ih na tamnom i hladnom mjestu.
- Od ove količine se dobije oko 2 litre sirupa.
sjajno! ovaj sok pijem od kako znam za sebe! :))) bas osvezava, a visnja mi ide u bukvalno sve!!! 😉
i ja obožavam ovaj sok, no ovu godinu sam ga prvi put napravila sama, od sad ću svake godine 🙂
Pravila sam često sirup od višnje, ali bez kuhanja. Samo višnje + šećer, i stoji na suncu dok višnje ne ispuste sav sok. Može trajati godinama a ne kuha se, da se ne izgube vitamini.
E sad čula sam i ja za tu verziju bez kuhanja, ali pošto smo željeli brzo piti sok, odlučila sam se za ovu verziju… za koju godinu dok naraste moja višnja moći ću isprobati i način bez kuhanja 🙂