Ovo je bakin recept za zlevanku. Vrlo jednostavan, bez puno sastojaka i truda.
Kod nas se poslužuje za večeru, posipano šećerom i kakaom. Baka je meni nekad posluživala posipano sa kristal šećerom i ponekad još uvijek tako jedem ovu zlevanku.
Preporučam da isprobate i javite mi kako vam se dopala.
Potrebno:
- 250 g brašna
- 500 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 2 jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
Priprema
- Pomiješajte jaja, šećer i brašno, pa dodavajte mlijeko da dobijete gusto tekuće tijesto.
- U podmazan i pobrašnjen pleh izlijte tijesto i pecite ga na 180-200°C oko 10 minuta tj. nakon što se tijesto malo stisne.
- Premažite vrhnjem i prelijte sa još mlijeka. Pecite još oko 20 minuta.
- Režite na ploške i poslužite vruće posipano kristal šećerom, kakaom ili po izboru.
E,to je to,supita u slanoj verziji:)))
interesanto koliko naziva može imati jedno jelo 🙂
ali ovo ti je kod mene slatka verzija, jer ja na kraju posipam šećerom 😉
nina tvoji recepti mi se sviđaju jer su nevjerojatno jednostavni. da mi nešto bilo dobro najčešće nije potrebno komplicirati.
pa u pravilu zapisujem sve ono što doma kuham, a kuham uglavnom jednostavno zbog premalo vremena 😦 no nadam se da će i te gužve proći 😉
Odlican recept, ja ovo pravim slano bez secera ali ovaj tvoj zvuci interesantno..moglo bi biti odlicno za dorucak!
Sandra, kod nas ti se zlevanke rade u mnogo verzija, mislim da ima nekoliko na ovom i onom starom blogu… ova mi je najdraža, najjeftinija je a dobro se najedeš, podjeća me da djetinjstvo, baka ju je znala za večeru napraviti i to redovito ili zlevka ili kruh pečen… naravno može i za doručak
[…] La zlevka à la crème […]