Zlevanka s vrhnjem


Ovo je bakin recept za zlevanku. Vrlo jednostavan, bez puno sastojaka i truda.

Kod nas se poslužuje za večeru, posipano šećerom i kakaom. Baka je meni nekad posluživala posipano sa kristal šećerom i ponekad još uvijek tako jedem ovu zlevanku.

Preporučam da isprobate i javite mi kako vam se dopala.

Potrebno:

  • 250 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja

Priprema

  1. Pomiješajte jaja, šećer i brašno, pa dodavajte mlijeko da dobijete gusto tekuće tijesto.
  2. U podmazan i pobrašnjen pleh izlijte tijesto i pecite ga na 180-200°C oko 10 minuta tj. nakon što se tijesto malo stisne.
  3. Premažite vrhnjem i prelijte sa još mlijeka. Pecite još oko 20 minuta.
  4. Režite na ploške i poslužite vruće posipano kristal šećerom, kakaom ili po izboru.

 

7 comments

    • interesanto koliko naziva može imati jedno jelo 🙂
      ali ovo ti je kod mene slatka verzija, jer ja na kraju posipam šećerom 😉

    • pa u pravilu zapisujem sve ono što doma kuham, a kuham uglavnom jednostavno zbog premalo vremena 😦 no nadam se da će i te gužve proći 😉

    • Sandra, kod nas ti se zlevanke rade u mnogo verzija, mislim da ima nekoliko na ovom i onom starom blogu… ova mi je najdraža, najjeftinija je a dobro se najedeš, podjeća me da djetinjstvo, baka ju je znala za večeru napraviti i to redovito ili zlevka ili kruh pečen… naravno može i za doručak

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.