Ričet


Ovo je odličan recept za ričet pogotovo za one koji vole malo masniju verziju sa puno kobiasice, suhog mesa i špekeca.

Potrebno:

  • 200 g ječmene kaše
  • 100 g graha
  • 100 g slanine
  • 150 g suhog mesa i kobasica
  • 1 veća mrkva
  • peršin
  • ulje
  • lovorov list
  • sol
  • papar u zrnu
  • crvena paprika
  • čili (po želji)

Priprema:

  1. Namočite ječmenu kašu i grah (odvojeno) dan ranije.
  2. Sutradan odvojeno skuhajte sa lovorovim listom, procijedite i ostavite vodu u kojoj se kuhao ječam. Kratko prokuhajte suho meso i kobasice, te narežite na manje komade.
  3. Na ulju popržite slaninu, dodajte luk i pirjajte da postane staklast. Pospite sa crvenom paprikom i prelijte vodom u kojoj se kuhao ječam. Dodajte kuhani grah i ječam, pa prema potrebi dolijte još vode.
  4. Mrkvu i peršin nasjeckajte pa zajedno sa suhim mesom i kobasicom dodajte varivu. Začinite po ukusu.
  5. Pustite da se lagano kuha još 15-20 minuta.

Dobar tek!

4 comments

  1. Ričet baš volim, sastojci su baš po mom guštu..odlično izgleda..I super je da te sad ovdje čitamo s obzirom da mi je tamo bio problem komentirati i nikad mi nije bio prihvaćen komentar..Sad je ovo super..

    • hvala Nada, drago mi je da ti se sviđa
      ma dugo sam trpjela tamo probleme, no nadala sam se da budu nekako riješili, no kako ništa nije išlo na bolje odustala sam i premjestila se, ovdje mi sad više odgovara i ima puno više funkcija

    • E pa što čekaš, ovo ti je super za ove vruće dane dok se nikome ne kuha, može se jesti nekoliko dana 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.