Ako tražite recept za najmekanije kiflice koje ste ikad probali, upravo ste ga našli. Ovo je sigurno najbolji recept koji sam ikad probala, a također mnogi drugi koji su probali potvrđuju da su im uspjele i zadovoljni su.
Obavezno pustite da se tijesto tri puta diže – nakon što ga zamijesite, nakon što ga podijelite u lopte i nakon što ga oblikujete.
Sa maslacem ili margarinom premazujete tijesto ukoliko ga ne punite, ako kiflice punite nemojte premazivati samo margarin poslažite po kiflicama prije stavljanja u pećnicu.
Isprobajte i uživajte u ovim predivnim kiflicama.
Potrebno:
- 1 kg glatkog brašna
- 2 jaja
- 200 ml ulja
- 4 žlice šećera
- 2 žličice soli
- 1 kocka kvasca ili paketić suhog
- 500 ml mlijeka
- maslac ili margarin
- žumanjak za premazivanje
- sjemenke za posipanje (sezam, lan, mak, kim)
Priprema:
- Rzmutite kvasac s malo mlijeka i šećera, te ga ostavite da se digne.
- Brašno prosijte i dodajte mu dignuti kvasac, jaja, ulje, šećer i sol. Zamijesite glatko tijesto i ostavite ga pokrivenog da se udupla.
- Nakon dizanja tijesto podijelite u 3 dijela i oblikujte kugle. Ponovo ostavite pokriveno da se diže na toplom.
- Nakon što je tijesto naraslo, uzmite jednu kuglu i razvaljajte tanko. Premažite sa otopljenim maslacem, izrežite trokute i uvijajte kiflice. Ako ste odlučili kiflice puniti nekim nadjevom nemojte tijesto premazivati maslacem, već na svaki trokut stavite nadjev i uvijte kiflice.
- Formirane kiflice poredajte u lim obložen papirom za pečenje i ponovo ostavite pokriveno da se kiflice još jednom dignu.
- Kiflice premažite žumanjkom i posipajte sjemenkama. Hladni maslac ili margarin režite na listiće i rasporedite po kiflicama.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C°dok ne dobiju lijepu boju.
Predobro izgledaju, baš mekano i jako ukusno..Svaka čast Nina.
Hvala Nada, ne moram ni spominjati kako je ovo često kod nas na stolu
NINA RECEPT ZA KIFLICE JE JAKO JAKO DOBAR…..HVALA VAM ŠTO STE GA OBJAVILI…..INAĆE PEĆEM RAZNORAZNE KIFLICE ALI OVE SU MEKAHE KAKO BI REKLI KO KRUH,HVALA,HVALA,HVALA
Hvala na isprobavanju i odgovoru, uživajte u kiflicama
i ja ih tako pravim s time da maslac stavljam tek kada su gotove pa vratim još minutu da se rastopi i ide 1 dl ulja umjesto 2.
za ulje obavezno stavljam maslinovo, a zadnji put sam stavila malo i onog Ziganteovog s okusom tartufa. mislila sam gosti će me popljuvati a ono izhvalili da im ima prefini miris i okus 🙂 (i meni su bile najbolje do sada)
e sad ja stavim maslac odmah jer tad prilikom pečenja one upijaju koliko im treba i baš zbog toga ostanu mekane, sad kakav efekt ima dok se stave ovako na kraju ne znam ali saznat ću 🙂
naravno dok god imam ide maslinovo ulje, a ovo ovo Ziganteovo baš i nemam tako često, ali dok budem imala moram to probati jer čini mi se da bi moglo biti baš odlično
Nisam bas iskusna u pravljenju kiflica, uvijek je bio problem u tijestu koje mi se malo kada diglo i unatoc svim dobrom umijesanim sastojcima. Ali nakon ovog recepta moje kiflice nisu nikad bile bolje, mekse i ukusnije. Cak i sljedeci dan su bile mekane kao da sam ih upravo izvadila iz pecnice, a da negovorim o tek ispecenim, vrucim kiflicama, hmmm, nesto jako ukusno. Prepurucam svima… :)))
Draga meky, hvala na isprobanom receptu i povjerenju.Meni je ovo isto omiljen recept za kiflice, a kiflice su stvarno predivno mekane. Ovo tijesto ponekad koristim i za druge kolače od dizanog tijesta.
Ako imate sliku voljela bih da mi pošaljete kako bih dodala uz recept.
Ma kako je ovo meni promaknulo ???Prekrasne su *_*!
idem isprobati…..
javi dojmove
Jel se kvasac umjesa u ovih pola litre mlijeka?
nije potrebno staviti cijelih pola litre za kvasac, ja stavim negdje oko 2 dl, a ostatak mlijeka ulijem kasnije k brašnu
najbolje testo koje sam ikada probala … ne menjam 🙂
slažem se sa tobom, meni isto nema boljeg tijesta za kiflice, hvala na potvrdi
Divotaaaaaaa ❤ ❤ !
Kiflice volim na svaki mogući način, tvoje mi deluju fantastično.
hvala, meni omiljene
Nikada nisam pravila kiflice,ali pored ovoliko lijepih komentra,moraću da probam … Da li može da se stavi nešto u njih da ne budu suve…
ove kiflice i bez nadjeva nisu suhe, ali može se staviti i nadjev po želji
Je li potreban svježi kvasac?
umjesto kockice svježeg kvasca možete staviti vrećicu instant suhog kvasca
Napravila i ispale su odlične! Evo ližemo prste 🙂
hvala na isprobavanju
Sličan recept i ja imam, i stalno te pravim, tvrdim da su to najbolje kiflice!
meni jesu, stvarno su najmekanije i najbolje
imam pitanje,prvi put radim kiflice i nemam nikakva iskustva s time 😀 dakle kvasac razmutiti s malo mlijeka dakle cca 2 deci + malo šećera te ostaviti da se digne, a u 1 kg brašna dodam dignuti kvasac jaja ulje šećer i sol? i skupa s time ostatak mlijeka tj 3 deci ili? 🙂
Da tako je, u dio mlijeka otopite kvasac a ostatak kasnije pomiješate sa drugim sastojcima i zamijesite tijesto. Nadam se da će vam uspjeti, javite.
hvala, ispalo je super 🙂
hvala tebi na povjerenju i jako mi je drago što su ti uspjele, nadam se da će te to ohrabriti da probaš i druge
Upravo sam napravila …predivne su 🙂
hvala obavjesti, dargo mi je da su se i vama dopale
već ih dugo pravim i tko ih god proba oduševljen je.hvala na receptu
hvala na komentaru i drago mi je da kiflice oduševljavaju 🙂
najbolje kiflice koje sam dosada pravila hvala na receptu 🙂
hvala vama 🙂
Ja bi se okušala u pravljenju tih kifelice… pa me prije toga zanima da li stavljate glatko ili oštro brašno, te na koju debljinu razvaljate tijest.
Zahvaljujem na odgovoru
ja uvijek stavim oštro, ali za još mekše kiflice možete staviti otprilike pola oštro, pola glatko, ali tad možda malo manje tekućine
razvaljam ih na skroz tanko 2-3 mm, ali to ovisi kako želite, ukusne i mekane su i ako se razvaljaju ne deblje, samo su tad manje narolane
Hvala na odgovoru…. sutra ću ih pokušati napraviti.
Ja na žalost baš i nemam neke sreće sa kiflicama, nikako da ih dobijem onako kako sam si ih zamislila u glavi… uvijek mi ispadnu nekako presuhe i nisu dovoljno mekane, pa sam mislila da je možda problem što pretanko razvaljam tijesto ali očito je prije bio problem u dosadašnjim receptima. Uglavnom, ova ideja u receptu sa maslacem mi se čini super i vjerujem da je to jedan od razloga što su kiflice tako mekane. 🙂 Javim se sa rezultatima. 🙂
Nina kiflice su zaista predivne, najbolje do sada koje sam probala! Upravo uživamo u njima! Mljaccc!! Uostalom sve što sam probala od Vaših recepata uvijek je dobro ispalo i sve je bilo jako fino! 🙂
hvala na povjerenju, nastojat ću i dalje objavljivati fine recepte, a kiflice su stvarno najbolje 🙂
da li punite kiflice i cime ?
ja ove kiflice ne punim, ali mogu se napuniti nadjevom po želji
kiflice sam pravila sa margarinom i sutra su mi bile kao sundjer meke. sve pohvale onom ko ih je poslao
slažem se
Najbolje testo za kiflice koje sam dosada pravila. Ili mi je bio dobar dan :-).
Fenomenalne su, mada po meni jos fali mao soli u testo.
meni je dobar dan kad napravim kiflice 🙂
što se tiče soli, meni je uvijek premalo slano, ali zbog svojih stavljam manje tako da taj dio ipak treba prilagoditi ukusu
Aaa nevjerovatno koliko su dobreee :DD Nikad nisam uspjela napraviti MEKANE kiflice, iako sam pokusavala razne recepte, a ove su kao dusaaaa ^_^ Hvala za recept, svaka cast!
hvala na isprobavanju, meni isto ovo najbolji recept još uvijek 🙂
Sta reci, nego, SVAKA CAST! Isprobano. Kiflice su fantasticne. Hvala na receptu…:-)
hvala vama
Pokušavam ih napraviti,tj. pripremam se al mi jedan mali detalj nije jasan listiće maslaca ili margarina u kojoj fazi staviti među kifliće i dal trebaju onda biti zbijeni u škrovadi?PS.Vrlo privlačan recept mislim da ću se u ove hladne dane uhvatiti u koštac s njim.Lijep pozdrav!
ispričavam se što nisam odmah odgovorila, maslac ili margarin je potrebno staviti neposredno prije pečenja najbolje dobro ohlađen tako da se polako topi i tijesto ga postepeno upija
nadam se da će vam uspjeti
PRAVILA SAM IH -NE SAMO DA SU DOBRE,UKUSNE A DA NE GOVORIM DA SU PLANILE, VEĆ SE I RECEPT POLAKO DAJE U DRUGE RUKE.SUPER SU DVA PUTA SAM IH DO SADA PRAVILA.JOOOJ UDEBLJAT ĆU SE,NINA HVALA TI!P.S. MISLIM NA RECEPTU NE NA TOME ŠTO ĆU SE UDEBLJATI!!!LIJEP PODRAV!
od dobrih stvari se ne deblja 🙂
drago mi je da ste tak zadovoljni i hvala na povjerenju i isprobavanju
kiflice su super
Kiflice odlicne! Moje druge kiflice u zivotu,odsad uvijek po ovom rcp.
Jedino sam podijelila na 4dijela.
Hvala na isprobavanju i pozitivnom komentaru, stvarno su najbolje
nije mi jasno zasto mi se kvasac nikad ne digne 😦 jel mozda bude prevruce mlijeko ,ne znam ali upravo sam zamijesila po ovom receptu sad cekam da li ce se uopce dici,i tijesto mi uvijek bude pretvrdo zasto??? pomagajte vi sa više iskustva obóžavamo kiflice a nikako da mi uspiju … hvala svima do neba 😉
za dizanje kvasca je dovoljno 2dcl mlakog mljeka “kao za bebu”,žličica šećera ,žličica brašna i smrviti kocku kvasca te razmutiti ,pokriti kuhinjskom krpom i nebih trebalo biti problema , a kiflice slijedi recept točno kakav je i biti će mekane,naime i ja sam imala sličan problem s dizanim tijestima ali nakon ovog recepta svi strahovi za neuspjehom otišli…. SRETNO!!!!
tako sam napravila ali nije se digao i sad su mi kiflice ispale suhe i tvrde i osjeti se kvasac kad se jede a nisu sirove 😦
a zbilja neznam koji je poblem -provaj promijeniti brašno ja uvijek radim s Podravka-glatko brašno.Tijesto zamijesi da je mekano i da se odvaja od posude,ako treba malo još nadodati mlijeka….
ako se kvasac nije digao ili je već možda odradio svoje tj. nije bio dobro skladišten ili ste stavili pretoplo mlijeko, ako je mlijeko prehladno trebat će jako dugo da kvasac proradi
ako vam je preteško sa svježim kvascom, stavite suhi i sljedite recept, nije potpuno isto ali kiflice su i sa suhim vrlo ukusne i mekane
savršene kiflice. radila sam triput do sad i tko god je probao htio je recept. punila sam i kečapom u koji sam dodala origano i s šunkom i sirom. SAVRŠENEEEEE!!!!!!!
hvala na isprobavanju i lijepom komentaru
savršene su za slatka i slana punjenja
Odlicne su . Hvala za recept. Najbolje kiflice koje sam ikad probala.
Thanks , I have recently been searching for information about this
topic for ages and yours is the greatest I’ve came upon till now.
However, what in regards to the conclusion? Are you sure about the supply?
Ovo izgleda pre ukusno!
jel moze suhi umjesto svjezeg kvasca
možete svježi kvasac zamijeniti suhim, mada ja više volim kad su kiflice sa svježim kvascom
Kiflice odlične, samo morala sam dodati još brašna jer je tijesto po receptu bilo preljepljivo i nije se moglo oblikovati.
Tijesto mora biti malo mekše, ali ako je bilo premekano svakako ste dobro napravila. Inače tekučinu treba dodavati postepeno, koliko brašno upije, jer mnogo ovisi o tome kakvo je brašno i prema tome koliko će trebati mlijeka