Polpete od povrća sam prvi put probala prije nekoliko godina i iznenadila sam se kako su ustvari ukusne. Ove su od tikvica, ali može ih se kombinirati i sa nekim drugim povrćem. Ja sam isprobala još u kombinaciji sa rajčicom i također su vrlo ukusne.
Polpete se izrazito brzo naprave. Ja ih pržim na malo ulja u tavi, ali za bržu verziju samo ih stavite u nauljeni protvan i staviti u pećnicu.
Potrebno:
600 g tikvica
300 g krumpira
2 jaja
2 češnja češnjaka
sol
papar
vegeta
peršin
malo brašna
malo krušnih mrvica
Priprema:
- tikvice i krumpir oprati, očistiti, pa naribati
- umiješati jaja, papar, sol, protisnuti češnjak, vegetu i peršin
- na kraju dodati malo mrvica i brašna, da dobijmo lijepu smjesu za oblikovanje ali nikako pretvrdu
- zagrijati malo ulja
- žlicom vaditi napravljenu smjesu i stavljati u tavu, lagano pritisnuti da se smjesa lijepo oblikuje
- pržiti sa obje strane do lijepe boje
Baš danas pravila polpete od tikvica! Ali ne stavljam krumpir,već topljeni dimsi sir. Bile prva liga 🙂
Sigurno su još bolje s dimsijem, probat ću i na taj način
ja pravim danas. javim kakve su ispale (s domaćim slanim sirem). tikvice su najbolje povrće koje postoji 🙂
jao s domaćim slanim sirem, to su sigurno perfektne!
definitivno najbolje povrće, svakako čekam dojmove
Sin je rekao da ga već živciram s tikvicama pa ništa od njih za sada, tako da imam problem stalni jer ja obožavam povrće 🙂 i jela bih ga svaki dan
da i ja sam već svojeg tatu izludila s tikvicama, no trpi me još za sad 🙂
a što se tiče povrća volim određeno, dok neko ne mogu smisliti
Jako dobro . I fino i zdravo!
mmmmm, obožavam, a sreća i moji ukućani, tako da stim nemam problema.
odlično!
Sa sirom su zakon. Nešto najjjjjffffinijeeeeee!!!!