Pekmez od rajčice


Pripremimo:
5 kg čvrstih, zdravih i neoštećenih rajčica
2-3 žlice soli
1-2 žličice šećera

Oprane rajčice narežemo i stavimo kuhati tako dugo dok se sasvim ne raskuhaju. Ohlađene propasiramo i zatim ocijedimo višak soka.

Tako ocijeđenu kašu vratimo u lonac, dodamo sol i šećer pa kuhamo otprilike 1 sat i dulje ako želimo gušći pekmez.

Kipući pekmez ulijevamo u staklenke koje smo prethodno zagrijali. Zatvorimo staklenke i pasteriziramo oko 20 minuta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.