Evo ovo je još jedan recept koji ću prijaviti za ovomjesečnu igricu ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon, a ovomjesećna domaćica Mihaela je zadala temu kukuruz.
Kukuruzna zlevka ima više varijanta i ja sam ih isprobala nekoliko. Do sad mi je ova s orasima najbolja. Po ovom receptu moguće je napraviti zlevku i sa nadjevom od maka.
Ako nekog zanima još zlevanki s kukuruznim brašnom na staroj adresi već sam bila objavila Kuruznu zlevku s vrhnjem i Zlevanka s mileramom.
Potrebno:
4 jaja
180 g šećera
200 g kukuruznog brašna
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
2 dl ulja
2 dl mlijeka
mljeveni orasi i šećer količinom po želji
slatko vrhnje
Priprema:
- izmiješajte jaja sa šećerom, te dodajte ulje i mlijeko
- obje vrste brašna, sol i prašak za pecivo izmiješajte u posebnoj posudi
- postepeno dodajte brašno u tekuću smjesu
- dobro izradite da ne ostanu grudice
- pola smjese izlijete na dno lima veličine 20 x 30 cm koji ste obložili papirom za pečenje
- orahe, šećer i vanilin šećer pomiješajte i rasporedite po smjesi u limu
- sve prekrijte sa ostatkom smjese
- pecite na 200°C
- za oko 10 minuta sve prelijte vrhnjem
- pecite još otprilike 20 minuta na istoj temperaturi
Prefina !! Probala sam je jednom sa nadjevom od maka i jako mi se svidjela. A ova tvoja mi prekrasno izgleda, baš mami na isprobavanje !!
Super je, baš sam i sama razmišljala o zlevanki, ali onoj autohtonoj međimurskoj, ali tko bi sve napravio šta mu padne na pamet, ima vremena..Ova tvoja mi izgleda odlično!
Nemam zaista rijeci..izgleda jako, jako ukusno!
@Branka – byB – nisam probala s makom iako imam recept i vjerujem da je isto odlična kao i ova
@nada – međimursku zlevku isto namjeravam napraviti kad već dođe na red, ova je neka vrsta podravske zlevanke po starom receptu napravljena
@sandra’s life – hvala i stvarno je ukusna
Ooo..ova slatka varijanta je odlična!!!
Dosad sam kukuruzno brašno koristila uvijek u slanoj varijanti. Izgleda da je odlično i u kolačima. Svakako ću isprobati 🙂
@vera – kod mene ti uvijek slatko prolazi, tak da i ova verzija 🙂
@sava – itekako je dobro i u slatkim verzijama, baš odgovara
Povratni ping: La zlevka | acrobatie gourmande