Varaždinski klipići II


Još jedan odličan recept za klipiće.
Ovaj recept sam dobila na Špancirfestu, isprobala i jako oduševljena. Ostaju mekani i drugi dan.

Potrebno:
1 kg brašna
2 male žličice soli
2 dl ulja
2 dl vrhnja
5 dl mlijeka
4 male žličice šećera
1 kockica kvasca

Priprema:

  • kvasac razmutiti u 2 dl mlakog mlijeka i ostaviti da nastane pjenica
  • brašno prosijati, dodati ostale sastojke i pjenicu od kvasca
  • mijesiti da nastane glatko tijesto
  • ostaviti tijesto da se udvostruči volumen
  • od tijesta napraviti 30 kuglica i ostaviti ih oko 15 minuta da se još jednom dignu
  • svaku kuglicu razvaljati skroz tanko i uviti klipić
  • slagati ih u pleh i premazati žumanjkom, posipati sjemenkama
  • staviti u pećnicu na 200°C na 20 minuta

12 comments

    • i baš su bili odlični, pa uz čaj bi bili pravi izbor, mada ih mi pojedemo samo ovako, još dok su topli 🙂

    • Mihaela i ja sam takva, svaki dan bi nešto mjesila da imam vremena 😉 A ovi klipići su mi se jako dopali, ispadnu jako mekani

  1. Divno izgledaju ! I vidi se da su mekani. I ja sam od onih koji bi stalno nešto mjesili :), ali vremena za to baš i nema. Isprobati ću ove klipiće čim se ukaže prilika, volim ovakva peciva.

  2. @Branka – došla su takva vremena da se nema vremena više za ovako divne stvari, no ja si pokušam rasporediti nekako pa kod mene bude češće nešto ovako zamješeno
    @Maja – a rijetko se dogodi da kod mene preživi do drugog dana, no kad je velika količina, nas je samo troje pa nekad bude i drugi da (ili kad polovicu sakrijem :D)

  3. Divni su..i stvarno sam se milion puta uvijerila da su najbolji. Obožavam ih, tvoji izgledaju više nego savršeno!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.