Dizanje tijesta u mikrovalnoj


Sastojci
1 svježi kvasac ili tijesto za dizanje
mikrovalna
prozirna folija otporna na mikrovalnu
posuda za mikrovalnu

Priprema

Kvasac razmutmo s šećerom, mlijekom i brašnom (ili kako već radimo) u posudici koju prekrijemo prozirnom folijom. Dobro zategnemo i foliju lagano na nekoliko mjesta probušimo da se ne bi napuhavala.

Stavimo u mikrovalnu i uključimo je na najjaču snagu oko 10 sekundi (ovo vrijeme vjerojatno ovisi o snazi vaše mikrovalne stoga je možda potrebna koja sekunda duže ili manje). Ostavimo kvasac tako bez otvaranja 10 minuta nakon čega je kvasac uzdignut i spreman za daljnje korištenje.
Kad uzdižemo tijesto s kvascem postupak je potpuno isti. 10 sekundi uključimo mikrovalnu i ostavimo 10-15 minuta. Ako kojim slučajem tijesto ne naraste za to vrijeme postupak se može ponoviti, ali u pravilu meni se nije dogodilo.

Od kako koristim ovaj naćin više me nije strah da će uspjeh izostati. Više nema čekanja po jedan sat i duže da se tijesto uzdigne, vrijeme je dva puta kraće.

Ovo su samo smjernice. Nemamo svi mikrovalne iste snage stoga kao što sam već spomenula možda vrijeme bude različito. Treba smao malo isprobati. Meni je trebalo niz pokušaja da sam došla do ovoga, evo sad je postupak ovdje, na vama je samo da prilagodite vrijeme.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.