Za svijetlo tijesto:
175 g brašna
40 g šećera
100 g omekšalog maslaca
na vrh noža praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice mlijeka
Za tamno tijesto:
150 g brašna
20 g šećera
70 g omekšalog maslaca
70 g namaza od čokolade i lješnjaka (nutella)
na vrh noža prašak za pecivo
2 žlice mlijeka
Priprema:
- prema navedenim sastojcima mikserom izradimo jedno svijetlo i jedno tamno tijesto
- kratko ih premijesimo rukama na radnoj površini i zamotamo u prozirnu foliju te stavimo u frižider barem 30 minuta
- svako tijesto podijelimo u 8 dijelova
- tijesta malo razvaljamo, te stavimo jedno svjetlo i jedno tamno, lagano spojimo i razvaljamo još do deblijen oko 2 mm
- pazimo da tijesta ostanu spojena
- kalupima izrezujemo po sredini, nek pruge budu različito smještene
- izrezane kekse rasporedimo na lim koji smo obložili papirom za pečenje
- stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 13 minuta
- ostatke tijesta dalje na isti način zamijesimo i spajamo svijetlo i tamno