Potrebno:
omot lisnatog tijesta
600 g kristal šećera
10-12 bjelanjaka
2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Od lisantog tijesta ispeči dvije kore. Jednu koru narezati na kocke.
400 g šećera staviti u posudu za kuhanje i preliti ga s toliko vode da bude pokriven sav šećer. Kuhati na jakoj vatri daok se šećer ne zgusne (provjeriti tako da uronimo neku metalnu omčicu i puhnemo, ako idu mjehurići šećer je kuhan).
Kuhani šećer ostaviti na strani i napraviti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umiješati preostalih 200 g šećera. Kad je snijeg dobro izmiješan sa šećerom polako dolijevati sirup od šećera uz neprestano miješanje.
Nastavimo miješati tako dugo dok se smjesa ne ohladi. Postupak možemo ubrzati tako da posudu sa šlagom stavimo u hladnu vodu (ne prestati miješati).
Kad je smjesa ohlađena napravimo šlag od vrhnje i primješamo je smjesi sa šećerom.
Cijelu koru lisnatog stavimo na dno kalupa, premažemo nadjevom i po vrhu naslažemo izrezane kockice.
Posipamo šećerom u prahu.
Postupak pripreme šauma jako lijepo objašnjen ovdje