Svinjski biftek u umaku od senfa


Potrebno:
300 g tjestenine
ulje
4 svinjska bifteka
sol
papar
2 dl bijelog vina
3 žlice senfa
2 žlice vode
2 žlice gustina

Priprema:

  • tjesteninu skuhati u slanoj vodi
  • bifteke narezati na deblje komade, pritisnuti ih dlanom, posliti i popržiti na ulju 5-6 minuta
  • ulijati vino i senf, te sve zajedno pirjati oko 10 minuta
  • izvaditi meso i ostaviti na toplom
  • gustin razmutiti u vodi te ga ulijati u umak
  • dodati začine po potrebi
  • kuhati još oko 1 minutu i poslužiti sa tjesteninom i mesom

8 comments

  1. Ovo zvuči kao jako fina kombinacija. Volim ovako pripremljeno meso tako da će i ovo doći na red za isprobavanje. 🙂

  2. @Dunja – od nedugo, meni je to omiljena kombinacija u ovakvim umacima
    @Andrea – meni se jako daopada ovako pripremljeno, nadam se da će se i tebi dopasti ako isprobaš
    @Sandra i @Justcakegirl – hvala za nagradici, uvršteno na stranici sa nagradama
    @Tamara – hvala
    @Mario – ništa ne zamjeram, hvala na komentaru
    @vera – mislim da je ovo kombinacija s kojom ne možeš pogriješiti, naravno za one koji vole okus senfa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.