Potrebno:
pola pileta (ovisno o veličini, ako je malo može i cijelo)
mlijeko
sol
papar
Za pohanje:
brašno
jaje
mrvice
750 g krumpira
Priprema:
Meso odvojimo od kože i kostiju. Narežemo na manje komade, stavimo u jednu posudu i prelijemo mlijekom tako da je svo mesno potopljeno. Ostavimo da odstoji minimalno 1 sat, a najbolje je da odstoji preko noći.
Meso ocijedimo od mlijeka. Začinimo po želji. Svaki komad uvaljamo u brašno, pa u razmučeno jaje i na kraju u mrvice.
Krumpir ogulimo i narežemo na deblje ploške. Ubacimo ga u vruću vodu na 3-4 minute, potom ga ocijedimo i prelijemo hladnom vodom da se dobro ohladi. Ponovo ga ocijedimo.
U zagrijanom ulju popržimo piletinu sa svih strana, isto tako u dubljoj masnoći ispržimo krumpiriće.
Poslužimo uz tartar umak ili neki umak po želji.