Za tijesto:
300 ml vode
140 g margarina
170 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
6 jaja
Za kremu:
6 jaja
200 g šećera
340 g glatkog brašna
1 puding od vanilije
1,2 l mlijeka
3 vanilin šećera
200 ml vrhnja za šlag
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- zakuhati vodu i margarin, te dodati brašno pa miješati dok se svi sastojci dobro povežu i nastane kugla od tijesta, ohladiti
- u hladno umiješati jedno po jedno jaje, kad je sve dobro izrađeno dodati prašak za pecivo
- na protvan obložen papirom za pečenje oblikovati hrpice od tijesta
- peći na 220°C oko 15-20 minuta da dobiju lijepu boju
- prvih 10 minuta ne otvarati vrata pećnice
- za kremu pomiješati jaja, šećer, brašno, vanilin šećer i puding od vanilije
- dodati malo mlijeka ako je potrebno
- ostatak mlijeka zakuhati, te umiješati napravljenu smjesu od jaja
- miješati na srednje jakoj vatri dok se krema ne zgusne
- pokriti folijom i ostaviti da se ohladi
- od vrhnja za šlag umutiti čvrsti šlag
- krafnice rezati na pola
- špricom na donju polovinu istisnuti kremu i šlag i poklopiti
- odozgo posipati šećerom u prahu
krasne su!
Predivno izgledaju i baš b mi sada prijala jedna… čuj jedna…uh…
Mnogo lepo izgledaju, bravo mila :)))
Bas su ‘kraljevske’…Jedan od mojih najdrazih poslastica!
Predobro izgledaju ! Baš si ih odlično napravila ! I ja bih jednu 🙂
Prekrasne su, ali baš prekrasne! Sjećam se svojih početnih dana i ukuhavanja princezica, malo koji recept uspije, a tvoj je jako dobar! Ja umijesto margarina stavljam ulje u tijesto i uspijevaju svaki puta 🙂
Moram priznati da su ovo prve pricezice koje sam napravila i jako sam zadovoljna. Imam puno recepata i stvarno sam se dvoumila koji da isprobam, eto zadovoljna sam ovim, no isprobat ću i sa uljem pa ću vidjeti dal će mi uspjeti. U svakom slućaju meni je ovo trenutno najjeftiniji i najjednostavniji kolač, a kako ga obožavam biti će jako često kod mene 🙂
Ovako i ja pravim kad sam pronasla recept…tebi su odlicno ispale, svaka cast!
Sjećam se da si mi pisala o traženju recepta, ovo jest stvarno najbolji recept, meni je iz prve uspio
minutaza vam je sasvim okej
ispravljeno, hvala što ste mi skrenuli pažnju na grešku
Jako fino, lagano i pahuljasto izgledaju, baš onako kakve volim!
a fil
Krema je fil!
trebju mi svi sastojci sutra za školu!
jao!