Kolač od snijega


U potrazi za nekim jednostavnim receptom gdje bi ujedno mogla potrošiti bjelanjke koje sam skupila naišla sam na ovu jednostavnu verziju. Ustvari, već sam radila ovakve biskvite od bjelanjaka i nisam neki ljubitelj takvih kolača. Neću tvrditi kako me ovaj oduševio, jer nije, ali simpatično je izgledao ovako narezan na male kockice i samo prelijan čokoladnom glazurom.
Iako ja ovaj put nisam dodavala ništa, moguće je u tijesto dodati suho voće, nasjeckane orahe, lješnjake, bademe, komadiće čokolade ili što vam već padne na pamet ili imate pri ruci. Svi dodaci su dobrodošli, međutim, ako se odlučite i za ovu jednostavnu verziju, nećete pogriješiti.


Potrebno:
7 bjelanjaka
250 g šećera
150 g brašna
100 g maslaca
čokoladna glazura

Priprema:

  • maslac otopiti i ohladiti
  • od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
  • lagano umiješati šećer, brašno i otopljeni maslac
  • ulijati u kalup po želji
  • peći na 190°C oko 15 minuta
  • ohlađen kolač prelijati čokoladnom glazurom

5 comments

  1. Nina, ovo je neka varijacija na temu komisbrota. Mislim da bi ti vise legao da si makar suvo grozdje ubacila ili bilo sta, mada bi se meni svidelo i ovako.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.