Salata Caprese s origanom


Ovo je klasičan talijanski specjalitet koji je u orginalu od rajčica, mozzarelle i bosiljka. U ovoj verziji je napravljen malo drugačije sa crvenim i žutim rajčicama i origanom. Jednako fino i lijepo šareno.

Ovaj recept isto prijavljujem za igricu Ajme koliko nas je, u kojoj je trenutno domaćica Tamara sa bloga What’s for dessert? sa temom rajčice.

Potrebni sastojci:
500 g žutih i crvenih rajčica
250 g mozzarelle
4 grančice origana
4 žlice maslinova ulja
sol
papar

Priprema:

  • rajčice oprati, odstraniti im peteljke i narezati ih na kockice i kriške
  • mozzarellu ocijediti i narezati na kockice
  • origano oprati, otresti i otrgati mu listiće
  • na pladanj poslagati rajčice i mozzarellu
  • pokapati je uljem, začiniti solju i paprom te posipati origanom

15 comments

    • hvala, eto imala sam konačno doma žutih rajčica i oduševila se njima, em lijepo izgledaju, em su mi baš ukusne, a naravno na kraju sve je i zdravo…

  1. Obozavana salata… u poslednjem broju casopisa Mezze iste boje, samo na hlebu i sa zapecenom mocarelom.

    • nisam vidjela u Mezze, međutim vidjela sam i u drugim časopisima, ove godine se mnogo koriste ove žute rajčice

  2. Volim šarene salate, a bome volim i slobodu u interpretaciji originalnog recepta. Svježi bosiljak me oduševio. Na origano sam naučen u standardno suhoj verziji. I obično jaje na oko može biti drugačije. Cijelo djetinjstvo je bila klasika da uz pire krumpir i špinat ide i jaje na oko, i super je baš tako, ali baš se zgodno i malo zaigrati 😉

    • naravno da je interesantije ako se u obićnom jelu samo jedan detalj promjeni, odmah je drugačije
      origano sam do nedugo koristila samo sušeni, no nabavila sam sadnice i sad obožavam svježi i samo njega korstim

  3. Salata je savršena, boje su odlične. Jako lijepo servirano, sigurno i jako fino. Krasna ulaznica za Ajme, koliko nas je. Ja na kraju nisam uspjela sudjelovati. Inače, ništa ne mogu jesti bez salate tako da je svaki novi recept dobrodošao 🙂

    • ja samo ovo zadnji čas prijavila, iako sam možda imala još recepata na čekanju nisam imala vremena tražiti pa sam prijavila samo ono što sam zadnje radila
      iako je ovo salata i jede se uz nešto, ja volim ovo jesti samo sa kruhom, onak za neki međuobrok ili večeru

  4. […] Salata Caprese s origanom Ovo je klasičan talijanski specjalitet koji je u orginalu od rajčica, mozzarelle i bosiljka. U ovoj verziji je napravljen malo drugačije sa crvenim i žutim rajčicama i origanom. Jednako fino i lijepo šareno. Ovaj recept isto prijavljujem za igricu Ajme koliko nas je, u kojoj je trenutno domaćica Tamara sa bloga What’s for dessert? sa […] Knjiga recepata […]

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.