Biskvitni kolač s višnjama


Biskvitni kolač s višnjamaPotrebno:

240 g šećera
80 ml ulja
100 ml mlijeka
260 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 jaja
ocijeđene višnje iz kompota (ili smrznute, u sezoni naravno očišćene svježe)

Priprema:

  • istucite bjelanjke u čvrsti snijeg
  • žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom
  • postepeno dodavajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano sa praškom za pecivo
  • na kraju lagnao umiješajte snijeg od bjelanjaka
  • smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje
  • po smjesi rasporedite višnje
  • stavite na 170°C oko pola sata, po potrebi i duže
  • ohlađen kolač izrežite i posipajte šećerom u prahu

3 comments

  1. Radila sam nedavno nešto slično s trešnjama, volim ovakav tip jednostavnih kolača. Tvoj super izgleda ali bi ja vjerojatno višnjice zamijenila trešnjama, jagodama ili tako nečim 🙂

    • može se dodati bilo koje voće, mi višnje volimo pa su i najčešće, ali i jagodice i trešnjice su super

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.