Potrebno:
100 g margarina
200 g šećera
250 g brašna
3 jaja
60 g čokolade
150 ml mlijeka
korica od limuna
pola praška za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- odvojite bjelanjke od žumanjaka
- od bjelanjaka istucite čvrst snijeg
- margarin pjenasto izmiješajte sa šećerom
- dodajte žumanjke i još miješajte da smjesa postane čvrsta
- dodajte ribanu limunovu koricu
- brašno pomiješajte sa praškom za pecivo
- u smjesu naizmjence dodajte mlijeko i brašno
- na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- smjesu podijelite na dva dijela
- u jedan dio umiješajte naribanu ili na pari otopljenu čokoladu
- lim za pečenje obložite papirom ili namastite
- smjesu žlicom naizmjence stavljajte u lim
- kad svu smjesu stavite u lim lagano vilicom povlačite da smjesa postane mramorna (ne pretjerano da se previše ne izmiješa)
- pecite na 180°C oko 25 minuta ili duže ovisi o debljini tijesta (probajte čačkalicom)
- hladni kolač posipajte sa šećerom u prahu i režite na kocke
Jako dugo ga nisam pravila; hvala na podsjecanju za taj stari dobri recept.
ja ga isto rijetko napravim, a baš je dobri stari recept 🙂
[…] Source Article from http://ninakuhinja.com/2014/04/02/mramorni-kolac-2/ […]
Jako dobar kolač baš mramorni.
Odličan!
p.s. Nina, nominirala sam te za igricu, detalji na blogu 🙂
obozavam ga
mmmmm