Varivo od poriluka


Varivo od poriluka

Potrebno:
1 kg poriluka
500 g krumpira
40 g masti
30 g brašna
sol
papar

Priprema:

  • poriluk očistite i narežite na 3 cm duge komade
  • krumpir ogulite, narežite na kocke i stavite kuhati u posoljenu vodu
  • poriluk prokuhajte 3 minute, te potom ocijedite i prelijte hladnom vodom
  • kuhani krumpir ocijedite
  • na masti popržite brašno
  • zalijte vodom i pustite da zavri
  • dodajte poriluk i krumpir, začinite solju i paprom te nastavite još kratko kuhati
  • uzmite otprilike trećinu krumpira i poriluka te ga usitnite štapnim mikserom
  • vratite u varivo i pomiješajte
  • služite sa okruglicama od žemičke ili svježim domaćim kruhom

One comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.