300 g krte svinjetine
1 žlica ulja
50 g slanine
3 glavice luka
300 g bijelog graha
1 crvena paprika
1 zelena paprika
120 ml kečapa
sol
papar
1 žličica mljevene slatke paprike
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
Priprema:
- grah prethodnog dana stavite u vodu da omekša
- skuhajte ga u posoljenoj vodi i ocijedite
- luk ogulite i sitno nasjeckajte
- meso i slaninu narežite na kockice
- paprike operite, očistite od koštica i narežite na kockice
- slaninu i luk popržite na ulju
- dodajte meso i kratko popržite, sklonite sa štednjaka i umiješajte slatku crvenu papriku i kečap
- posolite, popaprite i dodajte vode po potrebi
- polako pirjajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu dok meso omekša
- na kraju dodajte grah i papriku, origano i bosiljak
- sve zajedno još kratko pirjajte
- poslužite sa svježim pecivom