Potrebno:
6 paprika
3 ljutike
2 žlice maslinovog ulja
1 veća limenka pelata
sol
papar
250 g kukuruza
200 g feta sira
1/2 svežnja peršina
100 g kiselog vrhnja
100 g krušnih mrvica
5 komada mladog luka
100 ml bijelog vina
250 ml soka od rajčica
1/2 svežnja kadulje
Priprema:
- paprike operite, odrežite im kape i očistite ih od koštica
- ljutike oljuštite i sitno nasjeckajte
- pelate ocijedite i otprilike polovicu nasjeckajte
- na maslinovom ulju popirjajte ljutike dok ne postane staklasta
- dodajte nasjeckane pelate i kratko pirjajte
- sve stavite u zdjelu
- kukuruz ocijedite
- fetu narežite na kockice
- peršin nasjeckajte
- kukuruz, fetu, vrhnje, krušne mrvice i peršin dodajte u zdjelu sa popirjanim pelatima
- mladi luk očistite te dva komada sitno nsjeckajte i dodajte povrću
- sve pomiješajte
- posolite i popaprite
- paprike napunite sa dobivenom smjesom i vratite poklpce
- poslažite u posudu za pečenje
- ulijte vino, umak od rajčice i sok u kojima su bili pelati
- stavite u pećnicu na 180°C oko 15 minuta
- ostatak pelata grubo narežite, a mladi luk narežite na 1 cm duge ploške
- pelate, luk i listiće kadulje dodajte u umak
- pecite još 10 minuta
- na kraju sve ukrasite listićima bosiljka
Baš divna letnja kombinacija!
Povratni ping: Punjena paprika s kukuruzom i fetom | MOMMA'S RECIPES