Sastojci:
500 g bijelog kupusa
2 luka
1 režanj češnjaka
1 žlica masti
250 g mljevenog mesa
200 ml povrtnog temeljca
150 g kiselog vrhnja
50 g jogurta
sol
papar
curry
1 žlica soka od liuna
Priprema
- kupus prerežite na četvrtine, odstranite tvrdu sredinu pa ostatak narežite na rezance
- glavicu luka i češnjak nasjeckajte
- u tavi zagrijte mast i popržite meso dok se ne razdvoji na grudice
- izvadite meso i stavite ga na stranu
- na istoj masnoći popirjajte luk i češnjak
- dodajte kupus, kratko ga pirjajte s lukom pa ga podlijte juhom, posolite i popaprite te nastavite pirjati oko pola sata
- nasjeckajte drugu glavicu luka, te pomiješajte sa vrhnjem i jogurtom
- posolite i popaprite, te začinite limunom i curryjem
- u tavu s kupusom vratite meso i zajedno pirjajte još oko 5 minuta
- kupus i meso razdjelite na tanjure sa umakom od jogurta
- poslužite sa pečenim krumpirom
Odlično izgledaju! Super recept! 🙂
Odlično izgledaju! Super recept! 🙂