Krostata od malina


Prekrasno prhko tijesto sa nadjevom od sira i malina. Idealna kombinacija i odličan okus. Dobro je da su maline svježe, ali ako nemate mogu se upotrijebiti i smrznute.

Potrebno;
Prhko tijesto

250 g oštrog brašna
1 jaje
80 g šećera
125 g maslaca

Nadjev
60 g maslaca
3 jaja
500 g posnog svježeg sira
100 g šećera
na vrh noža naribane korice limuna
2 žlice soka od limuna
1 vrećica puding okus vanilija
1 žličica prašak za pecivo
50 g sjeckanih oraha
1 žlica grisa
400 g malina

Priprema

  • od brašna, šećera, maslaca i jaja zamijesite prhko tijesto
  • tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 30 minuta u hladnjak
  • pećnicu zagrijte na 200°C
  • ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i njime obložite kalup za pitu (cca 24 cm) oblikujući povišeni rub
  • maslac otopite i ostavite da se malo ohladi
  • odvojite bjelanjke od žumanjaka
  • od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg
  • žumanjke pomiješajte sa sirom, šećerom, koricom i sokom od limuna i otopljenim maslacom
  • posebno pomiješajte prašak za puding, prašak za pecivo, gris i orahe, pa umiješajte u smjesu
  • na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka
  • dobivenu smjesu rasporedite po tijestu
  • maline rasporedite po vrhu i stavite u pećnicu na oko 50 minuta
  • izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.