Prekrasno prhko tijesto sa nadjevom od sira i malina. Idealna kombinacija i odličan okus. Dobro je da su maline svježe, ali ako nemate mogu se upotrijebiti i smrznute.
Potrebno;
Prhko tijesto
250 g oštrog brašna
1 jaje
80 g šećera
125 g maslaca
Nadjev
60 g maslaca
3 jaja
500 g posnog svježeg sira
100 g šećera
na vrh noža naribane korice limuna
2 žlice soka od limuna
1 vrećica puding okus vanilija
1 žličica prašak za pecivo
50 g sjeckanih oraha
1 žlica grisa
400 g malina
Priprema
- od brašna, šećera, maslaca i jaja zamijesite prhko tijesto
- tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 30 minuta u hladnjak
- pećnicu zagrijte na 200°C
- ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i njime obložite kalup za pitu (cca 24 cm) oblikujući povišeni rub
- maslac otopite i ostavite da se malo ohladi
- odvojite bjelanjke od žumanjaka
- od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg
- žumanjke pomiješajte sa sirom, šećerom, koricom i sokom od limuna i otopljenim maslacom
- posebno pomiješajte prašak za puding, prašak za pecivo, gris i orahe, pa umiješajte u smjesu
- na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka
- dobivenu smjesu rasporedite po tijestu
- maline rasporedite po vrhu i stavite u pećnicu na oko 50 minuta
- izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi