Jedno obično jelo sa tjesteninom i okruglicama od mljevenog mesa. Ništa posebno, a opet jako fino i lijepo.
Brzo je gotovo i ne iziskuje neko posebno umijeće i znanje u kuhinji. Može biti još brže ako okruglice napravite unaprijed.
Ako vam se dopao ovaj recept, možda bi vam se svidjele i Punjene okruglice s mozzarellom i povrćem ili Mesne okruglice u umaku.Pratiti me možete i na Facebok stranici kao i na Instagramu. Za sve prijedloge, kritike ili pohvale kontaktirajte me na mail.
Sastojci za 4 osobe
Za okruglice od mljevenog mesa
- 400 g mljevenog mesa
- 1 pecivo omekšano u mlijeku (ili šnita kruha)
- 2 jaja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
- 1 žlica mljevene paprike
- krušne mrvice
- masnoća za prženje
Ostalo
- 300 g pužića (ili tjestenina po želji)
- sol
- 2 luka
- 2 režja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 čili
- 600 g rajčica
- 1/2 vezice origana
- 1/2 vezice bosiljka
- papar
Priprema:
- luk popržite na maslacu da postane staklast, dodajte češnjak dok zamiriši stavite na stranu
- mljeveno meso pomiješajte sa iscijeđenim pecivom i jajem, dodajte poprženi luk sa češnjakom i pomiješajte u kompaktnu smjesu
- začinite solju, paprom i mljevenom paprikom
- na kraju smjesu povežite krušnim mrvicama i oblikujte okruglice veličine oraha (ili veličine po vešoj želji)
- u tavici ugrijte masnoću i pržite okruglice
- tjesteninu skuhajte u dosta slane vode (prema uputi na pakiranju), te ocijedite i ohladite
- pirjajte luk na ulju dok postane staklast, dodajte češnjak i čili (očišćen od sjemenki i nasjeckan) i kratko popirjajte
- rajčicu ogulite i nasjeckajte (odstranite sjemenke po želji) i dodajte da se pirja oko 4-5 minuta
- origano i bosiljak nasjeckajte i pomiješajte sa povrćem
- tjesteninu stavite s umakom u tavicu, posolite i popaprite
- poslužite sa mesim okruglicama i sve zajedno ukrasite grančicama začinskog bilja