Zapečena tjestenina sa špinatom


Ovako zapečena tjestenina sa špinatom za mene je odličan i kompletan ručak, brzo gotov sa svega nekoliko sastojaka. Uvijek se može dodatno ubaciti neka namirnica kao npr. razne vrste sira ili slanina koja savršeno pristaje u ovakvim složencima.

Iako je meni ovo kompletan obrok, možete lako ovo jelo poslužiti kao prilog uz meso.

Recept u nastavku.

Potrebni sastojci:

  • 400 g špinata (smrznutog)
  • 400 g tjestenine
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 100 g sira (polutvrdog, naribanog)
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • ulje

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Nasjeckani luk pirjajte na ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju. Dodajte protisnuti češnjak i odleđeni špinat. Kratko prokuhajte. Dodajte mlijeko i začinite. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje i kuhanu tjesteninu.
  3. Vatrostalnu posudu nauljite. Tjesteninu sa špinatom rasporedite u vatrostalnu posudu i posipajte naribanim sirom.
  4. Sve stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C oko pola sata.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.