Gulaš od divljači


Potrebno:

  • 800 g mesa divljači (vepar i jelen)
  • 400 g luka
  • 100 g mrkve
  • korijen peršina
  • manji komadić korjena celera
  • list peršina i celera
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica (ili mljevena ljuta paprika)
  • 200 ml pasirane rajčice
  • dimljena paparika
  • majčina dušica
  • mažuran
  • lovor
  • papar u zrnu i mljeveni
  • sol
  • 2 dl bijelog vina
  • 3-4 veća krumpira

Priprema:

  1. Dan ranije meso narežite na kockice. Stavite u posudu koja ima poklopac, te meso začinite (sol, papar, suhi povrtni začini, majčina dušica, mažuran, lovor) i nauljite. Stavite poklopac i ostavite meso u hladnjaku najbolje 24 sata.
  2. Luk sitno nasjeckajte i stavite ga u dublji lonac na masnoću i pirjajte oko 10-15 minuta dok luk dobije lijepu zlatnožutu boju i postane staklast. Potom dodajte nasjeckano ili naribano korjenasto povrće (mrkvu, celer i peršin), nasjeckane ljute papričice i protisnuti češnjak, dodajte malo vode i nastavite pirjati još oko 10 minuta.
  3. Nakon toga dodajte meso i još kratko pijajte. Posipate dimljenom paprikom (po želji možete staviti i ljutu mljevenu papriku), zalijte pasiranom rajčicom, dodajte sve začine i podlijte vodom. Kuhajte oko 2,5 do 3 sata. Tijekom kuhanja povremeno promiješajte i dodajte vode.
  4. Oko pola sata prije kraja kuhanja dodajte vino i krumpir narezan na kockice. Po potrebi dodajte još začina i nastavite kuhati dok krumpir nije gotov.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.