Ragu s pužićima (tjesteninom)


Potrebno:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • mljevena crvena paprika
  • lovorov list 
  • suhi začini (origano, bosiljak, majčina dušica, celer, peršin)
  • sol
  • papar
  • bijelo vino
  • 500 g sitne tjestenine
  • ulje ili mast

Priprema:

  1. Na zagrijanoj masnoći popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i pirjajte oko 5 minuta.
  2. Dodajte rajčicu i začine, podlijte temeljcem ili vodom toliko da sve bude prekriveno. Kuhajte oko 30 minuta. Dodajte vina ako želite i nastavite još kratko sve kuhati.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi i procijedite.
  4. Tjesteninu dodajte k mesu, promiješajte i prokuhajte još kratko da se sve poveže.
  5. Poslužite uz sezonsku salatu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.