Zapečene palačinke s mljevenim mesom


Potrebno:

  • 8 – 10 slanih palačinki
  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • ulje
  • 300 ml pasirane rajčice
  • sol
  • papar
  • suhi začini (origano, bosiljak, mažuran, celer, peršin)
  • lovorov list
  • 80 g polutvrdog sira

Bešamel:

  • 2 žlice masti
  • 3 žlice brašna
  • 500 ml mlijeka
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte meso i nastavite pirjati zajedno dok meso ne promijeni boju i razdvoji se na mrvice. Svemu dodajte pasiranu rajčicu i začine, te nastavite kuhati oko 20 minuta. Povremeno promiješati i po potrebi dodati malo tekućine ili još pasirane rajčice.
  2. Za bešamel na masti popržite brašno. Dodajte mlijeko i začinite po ukusu. Nastavite kuhati do željene gustoće.
  3. Vatrostalnu posudu nauljite. Na svaku palačinku rasporedite dio nadjeva od mljevenog mesa i zamotajte poput sarmica. Posložite u vatrostalnu posudu i prelijte sa bešamel umakom. Na vrhu posipajte sirom.
  4. Zapecite na 200°C oko 15-20 minuta ili dok se sir lijepo otopi i poveže sa bešamelom.
  5. Poslužiti možete kao glavno jelo uz neku svježu sezonsku salatu.

I još…:

Ovo jelo možete napraviti i kao lazanju, u ovom slučaju palačinke koristite umjesto tijesta za lazanje i slažete u slojevima. Sve ostalo je isto. Začine prilagodite svojem ukusu, ja sam navela ono što ja koristim.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.