Piletina na lovački


Potrebno:

  • 3 batka sa zabatkom
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 125 ml vina
  • 200 ml temeljca
  • 400 g pelata
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • majčina dušica
  • origano
  • mažuran
  • sol
  • papar
  • ulje
  • tjestenina

Priprema:

  1. Na malo ulja popržite piletinu sa svih strana nekoliko minuta. Odložite je na toplo.
  2. Dodajte sitno sjeckani luk i pržite ga uz miješanje dok postane staklast. Dodajte protisnuti češnjak i vratite piletinu. Ulijte vino i začine pa ostavite da se nekoliko minuta kuha. Potom dodajte temeljac, pelate, koncentrat rajčice i pokriveno kuhajte dok se umak zgusne a piletina bude kuhana. Začinite još prema potrebi.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi i procijedite. Poslužite ju sa piletinom i umakom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.