Potrebno:
- 1 glavica kelja
- 1 luk
- 1 velika mrkva
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica crvene paprike
- sol
- papar
- 3 krumpira
- slanina i kobasica (po želji)
Priprema:
- Slaninu narezanu na ploške pržite da pusti masnoću, dodajte luk i pržite zajedno dok luk lagano požuti. Dodajte protisnuti češnjak i crvenu papriku te zalijte sa vodom.
- Kelj narežite na veće komade, mrkvu narežite na kolutiće kao i kobasicu. Sve dodajte u lonac za kuhanje i dolijte vode. Nemojte odmah dodati puno vode, tek kad kelj povene dolijte vode da sve prekrije. Začinite solju i paprom i nastavite kuhati oko pola sata.
- Krumpir ogulite i narežite na kockice. Dodajte varivu, začinite još prema potrebi i nastavite kuhati još oko 20 minuta.
Ostalo:
Ako želite na kraju možete staviti zapržku koju napravite od iste količine masnoće i brašna. Po želji u zapršku dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak.