Čušpajz od kelja (varivo)


Potrebno:

  • 1 glavica kelja
  • 1 luk
  • 1 velika mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 3 krumpira
  • slanina i kobasica (po želji)

Priprema:

  1. Slaninu narezanu na ploške pržite da pusti masnoću, dodajte luk i pržite zajedno dok luk lagano požuti. Dodajte protisnuti češnjak i crvenu papriku te zalijte sa vodom.
  2. Kelj narežite na veće komade, mrkvu narežite na kolutiće kao i kobasicu. Sve dodajte u lonac za kuhanje i dolijte vode. Nemojte odmah dodati puno vode, tek kad kelj povene dolijte vode da sve prekrije. Začinite solju i paprom i nastavite kuhati oko pola sata.
  3. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Dodajte varivu, začinite još prema potrebi i nastavite kuhati još oko 20 minuta. 

Ostalo:

Ako želite na kraju možete staviti zapržku koju napravite od iste količine masnoće i brašna. Po želji u zapršku dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.