Torta od bijele čokolade, jagoda i maka


Potrebno:

Za biskvit:

  • 225 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice mljevenog maka
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 150 g šećera
  • sol
  • sok i korica od pola limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja

Za kremu:

  • 100 g bijele čokolade za kuhanje
  • 300 g slatkog vrhnja

Ostalo:

  • 100 g marmelade od jagoda
  • 500 g jagoda
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kremfix
  • 300 g slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Bijelu čokoladu natrgajte i zajedno sa slatkim vrhnjem lagano zagrijavajte uz stalno miješanje. Nakon što se čokolada otopi maknite s vatre i ostavite da se dobro ohladi u hladnjaku.
  2. Za biskvit najprije pomiješajte brašno s praškom za pecivo, makom i solju. Maslac miksajte oko 3 minute sa šećerom, dodajte naribanu limunovu koricu i sok od limuna, kratko miksajte pa dodajte jedno po jedno jaje. Kad se sve dobro povezalo dodajte naizmjence brašno i mlijeko. Smjesu izlijte u kalup za tortu i pecite na 180°C oko 35 minuta (ovisi o debljini). Pečeni biskvit ostavite na rešetki da se ohladi.
  3. Ohlađeno slatko vrhnje sa čokoladom miksajte dok ne nastane lijepa glatka i čvrsta krema. Jagode prerežite po dužini na pola. Marmeladu zagrijte. Slatko vrhnje izmiješajte sa vanilin šećerom i kremfixom da dobijete čvrsti šlag.
  4. Slaganje torte: Biskvit stavite na tanjur za posluživanje, preko namažite lagano zagrijanu marmeladu od jagoda.  Preko marmelade poslažite polovice jagoda jednu do druge. Preko jagoda premažite kremu i na nju stavite drugi biskvit. Cijelu tortu premažite šlagom. Ukrasite jagodama.

Dodatno:

  • Tortu možete ispeći u veličini kalupa po želji (22-26 cm) ovisi koliko visoku tortu želite i koliko slojeva želite da ima. Cijeli postupak je isti samo što za manji promjer biskvita režite dva ili tri puta. Dužina pečenja će isto ovisiti o debljini tijesta pa se tome i prilagodite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.