Šnicle u saftu


Potrebno:

  • 500 g svinjskog buta narezanog na šnicle
  • 1 luk
  • 1 žličica crvene paprike
  • 100 ml bijelog vina
  • sol
  • suhi začini (peršin, celer, mrkva…)
  • papar
  • 1 žlica brašna
  • ulje

Priprema:

  1. Na zagrijanom ulju popržite šnicle sa svih strana, kratko, toliko da promijene boju. Odložite ih na tanjur.
  2. Na istom ulju popržite sitno sjeckani luk. Kad luk postane staklast dodajte brašno i kratko popržite, zatim umiješajte crvenu papriku izmiješajte i zalijte vodom. Vratite šnicle sa tekućinom koja se iscijedila, pa nakon što zavri dodajte vino. Neka lagano vrije oko 15 minuta.
  3. Dodajte začine i nastavite kuhati uz povremeno okretanje šnicli i po potrebi dolijevanje vode ili temeljca. Gotovo je kad šnicle budu mekane.
  4. Poslužite sa prilogom po želji i uz sezonsku salatu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.