Rezanci sa špinatom


Potrebno:

  • 450 g špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • ulje
  • 100 ml vrhnja
  • 30 g oraha (tostiranih i grubo mljevenih)
  • 80 g feta sira (ili sličnog)
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 400 g širokih rezanaca

Priprema:

  1. Ako imate svježi špinat, očistite ga i blanširajte u posoljenoj vodi oko 2-3 minute i sameljite u blenderu. Ako imate smrznuti špinat, odmrznite ga.
  2. Rezance skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju.
  3. Protisnuti češnjak popržite na ulju kratko da ne zagori. Dodajte špinat i začine. Kratko kuhajte pa dodajte orahe i vrhnje. Dobro pomiješajte i neka zavri.
  4. Skuhane rezance pomiješajte sa špinatom i servirajte u porcijama na tanjure. Sir izmrvite i posipajte po rezancima. Poslužite toplo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.