Maline u snijegu


Potrebno:

  • 8 bjelanjaka
  • 280 g šećera
  • vanilin šećer
  • 170 g brašna
  • 115 g maslaca
  • maline

Priprema:

  1. Maslac otopite i ostavite da se ohladi.
  2. Bjelanjke miksajte dok se zapjene, pa polako uz miješanje dodajte šećer sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst snijeg. Polako umiješajte maslac i brašno. Miješajte lagano dok se sve ne sjedini.
  3. U kalup obložen papirom za pečenje rasporedite dobivenu smjesu. Preko smjese rasporedite maline.
  4. Pecite na 190°C oko 20 minuta. Ohlađeni kolač režite na ploške i posipajte šećerom u prahu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.