Kremasti rižot s tikvicama


Potrebno:

  • 1 velika tikvica
  • 1 luk
  • malo ulja
  • 300 g riže
  • temeljac
  • sol
  • papar
  • suhi povrtni začin
  • 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

  1. Luk očistite i sitni nasjeckajte. Tikvici odrežite krajeve i narežite je na kockice, ogulite prema potrebi ili vašem vlastitom ukusu.
  2. Na zagrijano ulje dodajte luk, kratko pirjajte pa dodajte tikvicu. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte malo temeljca i začine. Poklopite i nastavite kuhati još nekoliko minuta.
  3. Rižu isperite pa dodajte u tavu sa tikvicama. Prelijte sve temeljcem i poklopite. Kuhajte dok riža nije skuhana, po potrebi dolijevajte temeljac.
  4. Na kraju ukuhajte vrhnje, pomiješajte i nakon što se sve sjedini jelo je spremno za posluživanje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.