Grah


Potrebno:

  • 500 g suhog graha
  • 1 luk
  • masnoća za prženje
  • 100 g slanine
  • 2 para kobasica
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • češnjak
  • crvena paparika
  • suhi začin

Priprema:

  1. Grah stavite u vodu da se  namače večer prije kuhanja. Ujutro ga ocijedite i stavit kuhati u čistu vodu. Kad provri, ocijedite i operite. Stavite ga kuhati u vodu sa dodatkom lovora i malo soli. Kuhajte dok postane mekan ali ne do kraja kuhan, ocijedite.
  2. Slaninu narezanu na ploške stavite da se kratko prži, nakon što pusti masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok luk postane staklast. Dodajte kobasicu narezanu na kolutove i kratko pržite. Prelijte vodom i dodajte začine (sol, papar, suhi začini, češnjak, crvena paparika) te pustite da se kratko kuha.
  3. Dodajte kuhani grah i kuhajte dok grah bude do kraja kuhan.
  4. Na kraju ako želite napravite zapršku od masti i brašna te dodajte grahu. Kuhajte još oko 20 minuta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.